Restauratie en renovatie

Bij een tweede grafopschrift moet de gedenksteen verwijderd worden. Dan komt heel vaak ook de vraag moeten we het monument niet renoveren en in sommige gevallen zelfs restaureren als het lang geleden is dat het graf onder handen genomen is.

Bij graniet maar ook bij kalksteen is het mogelijk om het hele tekstvlak te verwijderen en de 1e en 2e tekst opnieuw in een keer aan te brengen. Soms staat de eerste tekst te laag op de staande steen zodat er geen ruimte is voor een tweede opschrift. Dat is allemaal te bespreken en op te lossen. Ook het restaureren behoort tot de mogelijkheden als banden bijvoorbeeld kapot zijn gegaan, zijn die te vervangen door andere banden. Het gaat erom dat het gedenkteken een waardige uitstraling behoudt en onze vakmensen staan u daarvoor geheel ten dienste.

Gedenkstenen en de gebruikte materialen graniet kunt u in het echt bekijken bij ons natuursteenbedrijf te Rhoon. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Wanneer u onze showroom van Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon wilt bezoeken adviseren wij u op voorhand een afspraak te maken, zo kunnen wij garanderen dat we alle tijd voor u vrij maken.