Grafmonumenten van Van Gils Graniet

Misschien bent u het werk van Van Gils uit Rhoon al tegen gekomen op de verschillende begraafplaatsen in de regio. Want dat is waar we ook goed in zijn, in het maken van natuurstenen grafmonumenten. Een grafmonument is een zeer persoonlijk iets dat staat voor de nagedachtenis van een dierbaar persoon. Dat wilt u op een unieke wijze vormgegeven zien en zo vormgegeven zien dat dit past bij de nagedachtenis die u koestert. Met ons van Van Gils in Rhoon kunt u rustig overleggen over wat u zou willen en hoe het eruit moet zien. U kunt er alle tijd voor nemen die u daar voor nodig heeft. Bij Van Gils in Rhoon vindt een geduldig oor en krijgt u gedegen advies over de dingen die belangrijk voor u zijn.

Hier ziet u een aantal voorbeelden van de grafmonumenten van Van Gils Marmer & Graniet maar komt u gerust eens langs bij ons natuursteenbedrijf te Rhoon om uw persoonlijke wensen te bespreken.

Staande stenen

De eerste keer een grafsteen

Voor u is het vaak de eerste keer dat u voor de aanschaf van een dergelijk monument komt te staan. U voelt er zich onwennig bij, zo vlak na een begrafenis die in veel gevallen toch onverwacht komt. Nu moet u dit proces afsluiten met het aanschaffen van een gedenksteen. Dat is de laatste stap in wat vaak een langdurig proces is geweest. Of als dat niet het geval is geweest, een proces dat met heel veel emoties gepaard is gegaan. Hoe zet je die emoties om in een passend natuurstenen grafmonument waar iedereen zich in kan herkennen. Laat het voor u een geruststelling zijn, wij van Van Gils hebben dat elke dag bij de hand. Wij zien dagelijks nabestaanden die worstelen met het vormgeven van de nagedachtenis. Dergelijke vragen en wensen zijn voor ons niet vreemd en we hebben ze vaker gehoord en ook vorm kunnen geven.

Waar moet u rekening mee houden?

Bij een gedenksteen is het van belang te weten waar de begrafenis precies heeft plaats gevonden in welk vak op welke begraafplaats. Die plek bepaalt in veel gevallen de mogelijkheden die u heeft. Voor elke plek op de begraafplaats is een reglement van kracht. In dat reglement staat precies wat er is toegestaan en wat er niet is toegestaan. Van de meeste begraafplaatsen hebben wij het reglement en kunnen we u laten zien wat daar mogelijk is. Dat heeft dan betrekking op het soort grafbedekking, de maatvoering en andere beperkingen die toegestaan worden op die plek. Is dat niet voorhanden, dan kunnen we dat heel snel voor u uitzoeken. Dat kan vaak ter plaatse omdat we de meeste beheerders van begraafplaatsen persoonlijk kennen en de passende vragen kunnen stellen. Zo voorkomt u onaangename verassingen, dat u met een idee komt dat ter plekke helemaal niet uitvoerbaar blijkt te zijn omdat er beperkingen gelden. Met de hulp en vakkennis van Van Gils uit Rhoon voorkomt u dat.

Grafstenen

Welk model of grafmonument spreekt u aan?

Is de plek eenmaal duidelijk dan kunnen we gaan praten over het model dat u aanspreekt, meestal is dat het model van de letterplaat waar de tekst op aangebracht gaat worden. U kunt ook een liggende zerk kiezen die het hele graf afdekt. Bij een staande steen heeft u nog tal van andere varianten waar een beslissing over genomen moet worden. Wilt u een tuintje zodat we met banden gaan werken, of een gedeeltelijk tuintje waar weer een gedeeltelijke dekplaat bij hoort. Wilt u meerdere kleuren natuursteen in een monument toepassen of gaat u toch voor een soort natuursteen. En dan is het nog even welke natuursteen soort spreekt u het meeste aan. Er is keuze uit een groot aantal kleuren en afwerkingsmogelijkheden. Wij kunnen u dat allemaal laten zien.

Eigen ontwerp

Welke tekst komt op de grafsteen?

Heeft u naast de naam, overlijdensdatum en geboortedatum nog andere wensen ten aanzien van de tekst die op de gedenksteen geplaatst moet worden? Wij hebben voorbeelden van gebruikelijke teksten, maar u kunt ook zelf met een tekst komen die we op de steen aanbrengen.

Hoe gaan we de tekst aanbrengen?

Dan komt de volgende stap in beeld. Hoe gaan we die tekst aanbrengen? Ten aanzien van het mogelijke lettertype en de wijze van aanbrengen zijn er nog veel meer keuze mogelijkheden. De computer levert een groot aantal lettertypes op waarin de tekst kan worden opgemaakt. Die kunnen we vervolgens op verschillende manieren op de steen aanbrengen.

Een omvangrijk keuze proces waar u gedegen advies over ontvangt

Wij laten u bij Van Gils voorbeelden zien waaruit u allemaal zou kunnen kiezen en komen samen met u tot een passende offerte waarin alles omschreven staat, dat u van ons zou kunnen verwachten. Dat geldt ook voor het aanvragen van de vereiste vergunning en het plaatsen. Bent u overtuigd maak dan een afspraak met van Gils en wij gaan u graag voor in dit voor u ingewikkelde keuze proces. Een proces waar u in alle gevallen met een prettig gevoel op terug moet kunnen kijken dat is het uitgangspunt bij Van Gils uit Rhoon.

Van Gils Rhoon komt overal in de regio Rotterdam, en ook op Schouwen Duiveland

Gedenkstenen leveren we op de meeste begraafplaatsen in de regio. We komen overal in Rotterdam, maar ook grafstenen in Oud Beijerland, Spijkenisse en Barendrecht leveren we graag. De meeste begraafplaatsen zijn of worden door ons bezocht. Dat heeft voor u aanzienlijke voordelen want wij van Van Gils zijn bekend met de mogelijkheden en onmogelijkheden op alle door ons bezochte begraafplaatsen.