Gedenkmonument bijwerken met een vervolginscriptie.

De werkwijze bij een bijzetting van een overledenen in een bestaand graf is als volgt.

Ontwerp en aanbrengen vervolginscriptie

De besproken vervolginscriptie wordt uitgewerkt in de lay-out met het lettertype van het 1e opschrift op de bestaande gedenksteen. Het ontwerp sturen wij per mail als een PDF-bestand, zodat de familie dit kan beoordelen. Zo kan ons voorstel in alle rust worden bekeken. Pas na ontvangst van de goedkeuring brengen wij de gewenste vervolginscriptie aan.

Ophalen gedenkmonument.

De vervolginscriptie wordt aangebracht in onze werkplaats te Rhoon. Wij mogen het gedenkmonument pas ophalen als wij de vergunning hiervoor van die begraafplaats hebben ontvangen. In de werkplaats reinigen wij de gehele steen en de bestaande inscripties voordat we de nieuwe gezandstraalde inscripties aanbrengen. Vervolgens lakken we alle inscripties zoals met u besproken, de bestaande en de nieuwe, zodat er geen onderling kleurverschil is.  Hierna zullen wij zo spoedig mogelijk het gedenkmonument terugplaatsen op de begraafplaats en dat wordt dan direct medegedeeld.

Kosten vervolginscriptie

Binnen ons werkgebied hanteren wij de volgende prijzen:

  • Ophalen en herplaatsen van een staande steen gedenkmonument € 500,- inclusief btw.
  • Ophalen en herplaatsen van een compleet gedenkmonument € 600, inclusief btw. (maximale maatvoering 180 x 80 x 100 cm LxBxH)
  • Ophalen grotere monumenten op basis van foto`s en of aanvraag met duidelijke maatvoering.
  • Ophalen en herplaatsen van een algemene graftegel of een urnentegel € 200,- inclusief btw.
  • Vervolginscriptie met gezandstraalde letters: € 4,50 inclusief btw per letter/teken vanaf minimaal 50 stuks.
  • Bestaande inscriptie lakken wij mee tot 80 letters/tekens.
  • Valt de begraafplaats van uw gedenkmonument niet in ons werkgebied? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte.

Restaureren van een gedenkmonument.

Het restaureren van een bestaand gedenkmonument betreft zeer specifieke werkzaamheden, waarvoor geen standaardtarief bestaat. Wilt u weten wat uw kosten zouden zijn om uw gedenkmonument te restaureren? Neem dan vrijblijvend contact op.

Vergunning voor een gedenkmonument.

De vergunningsaanvraag is verplicht voor het kunnen aanbrengen van een vervolginscriptie op een gedenkmonument. Wij vragen deze  vergunning aan bij de betreffende gemeente of beheerder als service bij de opdracht. De kosten van de vergunning zijn voor de rechthebbende van het graf en verschillen per gemeente en of begraafplaats.

Meer weten?