Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Barendrecht!

Van Gils Grafstenen komen uit onze werkplaats en showroom in Rhoon. Bij Van Gils Marmer & Graniet te Rhoon bent u geheel vrij in uw keuze voor de grafsteen of urnen bijzet mogelijkheid. Het gaat erom dat u een keus maakt waar u zich prettig bij voelt, u hoeft bij ons ook geen overhaaste beslissing te nemen.

Het enige waar rekening mee gehouden dient te worden zijn de verordeningen over de maatvoering van grafmonumenten en andere regels van gemeenten en begraafplaatsen. Veel van deze regels zijn bij ons bekend zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor u. Maak een afspraak in onze showroom en laat u overtuigen en begeleiden in uw keuze proces.

Van Gils Marmer & Graniet komt op de volgende begraafplaatsen:

Algemene Begraafplaats Scheldestraat 3 2991 AJ Barendrecht

Op de begraafplaat aan de Scheldestraat worden alleen nog bijzettingen in reeds bestaande particuliere graven uitgevoerd. De begraafplaats kent algemene graven en particuliere graven. Het verschil bij algemene graven is dat er onbekende mensen bij elkaar in een graf boven elkaar begraven worden. Bij een particulier graf is dat niet het geval, daar bepaalt de rechthebbende wie er begraven wordt. De begraafplaats is goed onderhouden en van veel groen voorzien. In het laatste raadsbesluit van 18 november 2015 is besloten om de ruimtelijke kwaliteit van de begraafplaats te versterken en het accent op begraven te leggen. Mocht er behoefte zijn aan as bestemming faciliteiten dan wil men daar Begraafplaats Den Ouden Dijck voor bestemmen. Om ruimte te creëren worden algemene graven geruimd die daarvoor al op de nominatie stonden. Men gaat meer groen toevoegen zodat de intimiteit verhoogd wordt. Al met al wordt er door de gemeente Barendrecht behoorlijk geïnvesteerd in deze begraafplaats. Op termijn komt er dus weer ruimte vrij voor grafuitgifte.

Begraafplaats Den Ouden Dijck 3e Barendrechtseweg 460 2882 SN Barendrecht

De begraafplaats aan Den Ouden Dijck heeft naast een Algemeen gedeelte ook een Rooms Katholiek gedeelte en kent particuliere kindergraven. Op de Ouden Dijck is er ook sprake van verschillende typen graven waar verschillende eisen gelden ten aanzien van het soort grafbedekking. Ook is er de mogelijkheid tot bovengronds begraven in gallerijgraven, daarin wordt een persoon begraven in een soort nis waarin de kist wordt bijgezet. Daarvoor komt dan een plaat te staan waar de naam op aangebracht kan worden. Er is een urnenmuur en er zijn urnengraven die in de grond zijn aangebracht. In die graven kunnen vier asbussen geplaatst worden. En er is een urnentuin waarbij urnen in de tuin gezet kunnen worden op een plek naar wens. Voor een grafbedekking is een vergunning nodig.

Natuursteen is het materiaal bij uitstek voor grafmonumenten. Natuursteen is erg duurzaam, het blijft ontzettend mooi en is gemakkelijk in onderhoud. Grafmonumenten in Barendrecht leveren wij in verschillende soorten natuursteen, maar het is vooral graniet dat gebruikt wordt voor een grafsteen. Dit komt door de vele positieve eigenschappen en bovendien is graniet leverbaar in veel kleuren en structuren, daardoor is er ontzettend veel mogelijk.

Meer over Barendrecht

Barendrecht is een stad zoals Papendrecht Dordrecht en Sliedrecht. Een inwoner van deze stad wordt een Barendrechter genoemd. De stad heeft 47000 inwoners. De gemeente ligt op het eiland IJsselmonde. Al in de 12 eeuw wordt de gemeente genoemd als een bedijkt gebied dat is eeuwenlang ook een onderwerp van zorg geweest. Pas in 1649 kreeg men dat goed in de grip en Oost en West Barendrecht werden in de 19 eeuw samengevoegd.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Barendrecht:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Barendrecht?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Barendrecht?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Barendrecht of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Barendrecht.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: