Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Charlois!

Van Gils Marmer & Graniet levert ook natuursteen grafstenen in Charlois. Natuursteen is het materiaal bij uitstek voor grafmonumenten. Natuursteen is erg duurzaam, het blijft ontzettend mooi en is gemakkelijk in onderhoud. Grafmonumenten leveren wij in verschillende soorten natuursteen, maar het is vooral graniet dat gebruikt wordt voor een grafsteen. Dit komt door de vele positieve eigenschappen en bovendien is graniet leverbaar in veel kleuren en structuren, daardoor is er ontzettend veel mogelijk.

In Charlois een wijk van Rotterdam komen we op

  • Begraafplaats Nederlands Hervormde Kerk Charloisse Lagedijk 680

Meer over Charlois

Charlois ligt als deelgemeente van Rotterdam op de Zuidelijke Maasoever en is met ruim 64000 een groot gebied in Rotterdam en grenst aan de stadsdelen Fijenoord en IJsselmonde. Charlois was al in 1200 bewoond. De naam Charlois is afkomstig van het Franse Charolais dat ook in bezit van Karel de Stoute was. Deze Karel de Stoute was de zoon van Filips van Bourgondie. De gemeente Katendrecht werd aan Charlois toegevoegd in 1873, wat op zijn beurt in 1895 weer door Rotterdam werd geannexeerd. In het voormalige landbouwgebied werd toen onmiddellijk begonnen met grootscheepse havenaanleg. Het winkelgebied Zuidplein en de evenementenhal Ahoy liggen ook op Charlois zoals Rotterdammers dat uitdrukken.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Charlois:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Charlois?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Charlois?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Charlois of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Charlois.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: