Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Hellevoetsluis!

Van Gils Grafstenen Hellevoetsluis komen vanuit de werkplaats in Rhoon naar Hellevoetsluis. Bij Van Gils Marmer & Graniet hoeft u geen overhaaste beslissing te nemen. U bent geheel vrij in uw keuze. Ons gaat het erom dat er door ons een gedenksteen geleverd wordt waar u zich prettig bij voelt.

Het enige waar rekening mee gehouden dient te worden zijn de verordeningen over de maatvoering van grafmonumenten en andere regels van gemeenten en begraafplaatsen. Veel van deze regels zijn bij ons bekend zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor u zodat u beschikt over een grafmonument waar u tevreden over kunt zijn. U kunt een afspraak maken in onze showroom in Rhoon waar u een en ander kunt doorspreken.

Van Gils Marmer & Graniet rekent de volgende begraafplaatsen tot haar werkgebied:

Algemene Begraafplaats Stoofweg Hellevoetsluis

De algemene Begraafplaats aan de Stoofweg in Hellevoetsluis is de begraafplaats die de mogelijkheid van nieuwe graven biedt. Daarbij heeft men de keuzen uit een algemeen graf, een eigen particulier graf, een eigen keldergraf en een algemeen of particulier kindergraf.

Algemeen graf

In een Algemeen graf kunnen twee personen begraven worden, waarbij de gemeente de volgorde bepaalt. Meestal zijn het onbekenden die in een zo een graf hun rustplaats krijgen. De rusttijd is 20 jaar en deze kan niet verlengd worden.

Particulier graf

Wilt u dat niet dan kunt u kiezen voor een Particulier graf, waarbij de rechthebbende bepaalt wie er begraven wordt. Deze graven worden 20 jaar in stand gehouden worden en kunnen telkens met 10 jaar verlengd worden. In         dergelijke  graven kunnen asbussen bijgezet worden. Ook biedt de begraafplaats de mogelijkheid een keldergraf aan te brengen bij een dergelijk particulier graf.

Van Gils Marmer&Graniet kan u precies voorlichten over de mogelijkheden op de begraafplaats, kent de verordeningen en kan u dus behoeden voor de verkeerde keuzes. Bovendien leveren en plaatsen wij de monumenten en eventueel de kelders ook in eigen beheer.

Kindergraven

De begraafplaats biedt de mogelijkheid van algemene- en eigen kindergraven aan op een apart deel van de begraafplaat. Deze graven worden 40 jaar in stand gehouden en de grafrust termijn van eigen kindergraven kan daarna nog verlengd worden.

Asbestemming 

De begraafplaats aan de Stoofweg biedt de mogelijkheden van een columbarium bijzetten in een urnentuin, in een urnengraf en asverstrooing. In de urnentuin worden ruimtes aangeboden van 80 bij 80 cm om een urn per plaats te plaatsen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om een urnengraf aan te leggen met de afmetingen van 60 bij 60 cm waarop een graf monument geplaatst kan worden.

Algemene Begraafplaats Rijksstraatweg Hellevoetsluis

De Algemene Begraafplaats Rijksstraatweg biedt alleen de mogelijkheid tot het bijzetten van overledenen in eigen graven. Daarbij bepaalt de rechthebbende van het graf wie daarin bijgezet kan worden

Algemene Begraafplaats Smitsweg

De Algemene Begraafplaats Smitsweg biedt alleen de mogelijkheid tot het bijzetten van overledenen in eigen graven. Daarbij bepaalt de rechthebbende van het graf wie daarin bijgezet kan worden

Gemeentelijke Begraafplaats Oudenhoorn

Meer over Hellevoetsluis

De gemeente Hellevoetsluis heeft ruim 38000 inwoners en een oppervlak van ruim 46 km2 wat voor 1/3 uit water bestaat. De gemeente ligt op het eiland Voorne Putten in Zuid Holland en maakt onderdeel uit van de Stadsregio Rotterdam. Rond 800 v Christus was er al sprake van permanente bewoning op dit veen- en klei grond gebied. Vanaf 12 voor Christus in de Romeinse tijd was er naast veeteelt ook al sprake van landbouw. Het gebied is in de 7e eeuw na Christus verlaten en pas in de 11e eeuw raakte het weer bevolkt en toen heette het Hellevoetsluis naar de vesting die er gesticht werd. De door Piet Hein op de Spanjaarde buitgemaakte Zilvervloot is in Hellevoetsluis aan wal gebracht. Hellevoetsluis was de marinebasis van de Admiraliteit van de Maze. Ook aan Michiel de Ruyter herinneren allerlei naar hem vernoemde gebouwen in Hellevoetsluis. Tot ver in de 60tiger jaren was het een Marine haven en is het nog steeds een havenplaats nu gericht op recreatie. Het bezit een aantal historische gebouwen en zelfs een stenen droogdok uit 1798 dat tot in de 70 tiger jaren gebruikt is voor scheepsrepataties.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Hellevoetsluis:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Hellevoetsluis?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Hellevoetsluis?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Hellevoetsluis of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Hellevoetsluis.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: