Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Hendrik Ido Ambacht!

Van Gils Grafstenen komen vanuit de werkplaats in Rhoon naar Hendrik Ido Ambacht. Bij Van Gils Marmer & Graniet hoeft u geen overhaaste beslissing te nemen. U bent geheel vrij in uw keuze. Ons gaat het erom dat er door ons een gedenksteen geleverd wordt waar u zich prettig bij voelt.

Het enige waar rekening mee gehouden dient te worden zijn de verordeningen over de maatvoering van grafmonumenten en andere regels van gemeenten en begraafplaatsen. Veel van deze regels zijn bij ons bekend zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor u zodat u beschikt over een grafmonument waar u tevreden over kunt zijn. U kunt een afspraak maken in onze showroom in Rhoon waar u een en ander kunt doorspreken.

Van Gils Marmer & Graniet rekent de volgende begraafplaatsen tot haar werkgebied:

Algemene Begraafplaats Achterambacht
Adres: Achterambachtsweg 10 3342 LB Hendirk-Ido-Ambacht

Sinds 1968 biedt deze begraafplaats de mogelijkheid tot het begraven van overledenen. Sinds 1995 is er de mogelijkheid van een particulier urnengraf een particuliere urnenplaats bijgekomen. Daarnaast beschikt de begraafplaats over een columbarium in de vorm van een urnenmuur. Daarnaast is er een strooiveld en een kinderbegraafplaat gedeelte

Algemeen graf

De begraafplaats Achterambacht kent een algemeen graf waar in willekeurige volgorde twee personen in een graf worden begraven. U heeft geen invloed op wie er bij wordt  begraven bij de eerst begravene. Dit graf wordt uitgegeven voor een periode van 15 jaar en kan niet verlengd worden. Er wordt de mogelijkheid geboden tot het plaatsen van een naam tegel. Uw keuze mogelijkheden kunnen het beste door Van Gils Marmer & Graniet worden toegelicht aan de hand van de beheersverodening waarin staat wat er is toegestaan.

Particulier graf

Bij een particulier graf bepaalt de rechthebbende wie er wordt begraven, feitelijk bepaald men dat dus zelf. Er kunnen per graf twee overledenen worden begraven en de graven worden voor een periode van 20 of 30 jaar uitgegeven. Dit gaat in op het moment van uitgifte van het graf. Men kan dat telkens verlengen in periodes van 5 jaar, voor 10, 20 jaar of of langer

Op het graf kan een grafbedekking geplaatst worden.

Op het gebied van urnenbijzettingen is er van alles mogelijk. Op de particuliere urnenplaats kunt u zelf een natuurtenen monument plaatsen waarin de asurn een plaats kan krijgen. Er is ruimte voor twee urnen. De eigen urnenplaats wordt uitgegeven voor een periode van 20 jaar en kan telkens verlengd worden met 10 jaar.

Algemene Begraafplaats Waalhof Graaf Willemlaan 8 3341 CE Hendrik Ido Ambacht

Op de begraafplaats Waalhof wordt alleen nog maar overledenen bijgezet worden in gereserveerde familiegraven. Deze begraafplaats is sinds 1854 in gebruik. De Oorlogsgraven Stichting heeft 6 graven op de begraafplaats Waalhof. Op deze begraafplaats is een zeer langgerekt terrein dat open van structuur is te zien. Het gebied is met een drietal lange paden in delen verdeeld. Haaks op die langgerekte paden zijn de grafvelden aangelegd. De inrichting is als zeer pragmatisch te omschrijven.

Meer over Hendrik Ido Ambacht

De naam Hendrik Ido Ambacht is terug te voeren op de oorsprong van een polder waarin het dorp ligt. In 1331 besloot de edelman Hendrik van Brederode om de Zwijndrechtse Waard te bekijken of dat in te polderen was.

De gemeente ligt in Zuidholland en grenst naadloos over in die van het ernaast liggende Zwijndrecht. Er zijn diverse waterwegen te zien waaraan de gemeente grenst. We noemen de dode rivierarm het Waaltje en de rivier de Noord. Alblasserdam en Papendrecht zijn aangrenzende gemeentes. Een deel van de gemeente is poldergebied. De Betuwe spoor route loopt ondergronds door Hendrik Ido Ambacht. Het aantal inwoners is ruim 29.000 op een oppervlakte van circa 12 km2.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Hendrik Ido Ambacht:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Hendrik Ido Ambacht?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Hendrik Ido Ambacht?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Hendrik Ido Ambacht of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Hendrik Ido Ambacht.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: