Van Gils Grafstenen Barendrecht komen vanuit de werkplaats in Rhoon naar Maassluis Ambacht. Bij Van Gils Marmer & Graniet hoeft u geen overhaaste beslissing te nemen. U bent geheel vrij in uw keuze. Ons gaat het erom dat er door ons een gedenksteen geleverd wordt waar u zich prettig bij voelt. Het enige waar rekening mee gehouden dient te worden zijn de verordeningen over de maatvoering van grafmonumenten en andere regels van gemeenten en begraafplaatsen.
Veel van deze regels zijn bij ons bekend zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor u zodat u beschikt over een grafmonument waar u tevreden over kunt zijn. U kunt een afspraak maken in onze showroom in Rhoon waar u een en ander kunt doorspreken.
Van Gils Marmer & Graniet rekent de volgende begraafplaatsen tot haar werkgebied:
Algemene begraafplaats Willem de Zwijgerstraat 36 3143 LR Maassluis
Nieuwe Begraafplaats Hooge Zeedijk 100 3143 LT Maassluis
Deze Nieuwe Begraafplaats ligt direct aan de Nieuwe Waterweg en is op een natuurgerichte manier ontworpen. Ook het onderhoud vindt op een natuurgerichte manier plaats. Er zijn hoogteverschillen gecreëerd op de begraafplaats waardoor er uit de wind te wandelen is en er op de verspreid staande bankjes plaats te nemen. Om de massaliteit die veel begraafplaatsen kenmerkt te doorbreken is er gekozen voor afgebakende grafvelden. Hierdoor is niet in een keer de hele begraafplaats te overzien wat het geheel intiemer maakt. De aanleg van de begraafplaats is zeer organisch er is een slingerend hoofdpad aangelegd waaraan weer organisch gevormde grafvelden en pleinen zijn aangelegd. Ook de urnenmuur volgt deze organische aanleg en slingert zich langs een met ongelijkvormige tegels belegd pad en beplant als een soort natuurtuin met wilde planten
Beide begraafplaatsen bieden alle voorkomende vormen van begraven, graven en bijzetten aan en de mogelijkheid om een gedenkheester of gedenkboom te planten.
Rooms Katholieke Begraafplaats St Barbara Reviusplein Maassluis
Meer over Maassluis
Maassluis heeft ruim 32000 inwoners en omvat circa 10 km2. De inwoners worden Maassluizers genoemd. Het stadje is rond 1340 ontstaan als nederzetting bij een sluis in de zeewering tussen de Noordzee en Rotterdam om overstromingen te voorkomen. Het stadje leefde van visvangst. Op eigen verzoek wilde Maassluis zich stad noemen wat het in 1814 ook werd. Het beroemde zeeslepers bedrijf Smit Tak heeft er zijn hoofd vestiging.