Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Maassluis!

Van Gils Grafstenen Barendrecht komen vanuit de werkplaats in Rhoon naar Maassluis Ambacht. Bij Van Gils Marmer & Graniet hoeft u geen overhaaste beslissing te nemen. U bent geheel vrij in uw keuze. Ons gaat het erom dat er door ons een gedenksteen geleverd wordt waar u zich prettig bij voelt. Het enige waar rekening mee gehouden dient te worden zijn de verordeningen over de maatvoering van grafmonumenten en andere regels van gemeenten en begraafplaatsen.

Veel van deze regels zijn bij ons bekend zodat wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij zullen er uiteraard alles aan doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor u zodat u beschikt over een grafmonument waar u tevreden over kunt zijn. U kunt een afspraak maken in onze showroom in Rhoon waar u een en ander kunt doorspreken.

Van Gils Marmer & Graniet rekent de volgende begraafplaatsen tot haar werkgebied:

Algemene begraafplaats Willem de Zwijgerstraat 36 3143 LR Maassluis

Nieuwe Begraafplaats Hooge Zeedijk 100 3143 LT Maassluis

Deze Nieuwe Begraafplaats ligt direct aan de Nieuwe Waterweg en is op een natuurgerichte manier ontworpen. Ook het onderhoud vindt op een natuurgerichte manier plaats. Er zijn hoogteverschillen gecreëerd op de begraafplaats waardoor er uit de wind te wandelen is en er op de verspreid staande bankjes plaats te nemen. Om de massaliteit die veel begraafplaatsen kenmerkt te doorbreken is er gekozen voor afgebakende grafvelden. Hierdoor is niet in een keer de hele begraafplaats te overzien wat het geheel intiemer maakt. De aanleg van de begraafplaats is zeer organisch er is een slingerend hoofdpad aangelegd waaraan weer organisch gevormde grafvelden en pleinen zijn aangelegd. Ook de urnenmuur volgt deze organische aanleg en slingert zich langs een met ongelijkvormige tegels belegd pad en beplant als een soort natuurtuin met wilde planten

Beide begraafplaatsen bieden alle voorkomende vormen van begraven, graven en bijzetten aan en de mogelijkheid om een gedenkheester of gedenkboom te planten.

Rooms Katholieke Begraafplaats St Barbara Reviusplein Maassluis

Meer over Maassluis

Maassluis heeft ruim 32000 inwoners en omvat circa 10 km2. De inwoners worden Maassluizers genoemd. Het stadje is rond 1340 ontstaan als nederzetting bij een sluis in de zeewering tussen de Noordzee en Rotterdam om overstromingen te voorkomen. Het stadje leefde van visvangst. Op eigen verzoek wilde Maassluis zich stad noemen wat het in 1814 ook werd. Het beroemde zeeslepers bedrijf Smit Tak heeft er zijn hoofd vestiging.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Maassluis:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Maassluis?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Maassluis?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Maassluis of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Maassluis.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: