Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Moerdijk!

Van Gils Marmer & Graniet levert ook natuursteen grafstenen in Moerdijk.

Natuursteen is het materiaal bij uitstek voor grafmonumenten. Natuursteen is erg duurzaam, het blijft ontzettend mooi en is gemakkelijk in onderhoud. Grafmonumenten leveren wij in verschillende soorten natuursteen, maar het is vooral graniet dat gebruikt wordt voor een grafsteen. Dit komt door de vele positieve eigenschappen en bovendien is graniet leverbaar in veel kleuren en structuren, daardoor is er ontzettend veel mogelijk.

Van Gils Marmer & Graniet komt op de volgende begraafplaatsen:

Begraafplaats Protestantse kerk Julianastraat 58

De Protestantse begraafplaats aan de Julianastraat is een relatief kleine begraafplaats met 125 graven. Daarvan zijn er inmiddels 11 geruimd. In totaal zijn er 239 personen begraven wat bijna neerkomt op 2 personen per graf. De meest voorkomende namen op de begraafplaats zijn Visser maar liefst 26 x, de Lange, Dalemans, Kanters, Langeweg, Lomeijer, Vos, Grootenboer, Eland en van Wensen. De naam Visser is een veel voorkomende naam in Nederland. De andere namen zijn meer regionaal bekend.  De begraafplaats ligt een eind van de weg af achter een met heggen omgeven toegangs pad. Dat pad is ook met een sierhek afgesloten van de openbare weg.

Op een overzichtsfoto is goed te zien dat de begraafplaats is ingedeeld in rechthoekige vakken. Je kunt dat nog het beste omschrijven met ingericht volgens een schaakbord patroon. Er is nog veel ruimte voor  nieuwe graven op de begraafplaats. Bij de firma Van Gils gedenkmonumenten kunt u precies uitgelegd krijgen wat de mogelijkheden op deze begraafplaats zijn.

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Wethouder Mattheestraat

Deze Rooms Katholieke Begraafplaats is van de Immanuel parochie. Bij de Klaverstraat een zijstraat van de Wethouder Mattheestraat is deze begraafplaats gelegen. De begraafplaats bestaat uit een min of meer rechthoekig veld met over het midden een centraal pad. Een hoge heg onttrekt de gedenkstenen aan nieuwsgierige blikken. De Immanuel parochie heeft een site waar de verschillende tarieven en reglementen van de begraafplaats te vinden zijn. Deze reglementen zijn van toepassing op alle begraafplaatsen die onder de R.K. Immanuelparochie vallen. Dus ook de begraafplaats aan de Wethouder Mattheestraat.  In het reglement staat dat er parochianen en oud parochianen van de R.K. Immanuel parochie begraven kunnen worden. In uitzonderingsgevallen kunnen zelfs derden toestemming krijgen om er begraven te worden. Het grafrecht wordt voor 20 jaar verleend. Artikel 30 van het reglement doet uitspraken over de toegelaten graftekens en de voorschriften waaraan ze moeten voldoen. In Bijlage 2 staat het allemaal omschreven. Zowel staande als liggende graftekens zijn toegestaan. De staande stenen mogen niet hoger dan 100 cm en niet breder dan 90 cm zijn. Er gelden in bepaalde vakken ook aangepaste voorschriften. In alle gevallen kan het natuursteenbedrijf Van Gils gedenkmonumenten u natuurlijk precies laten zien, wat die voorschriften in de praktijk inhouden. Ook is er ruimte voor urnengraven beschikbaar.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Moerdijk:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Moerdijk?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Moerdijk?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Moerdijk of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Moerdijk.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: