Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Rotterdam!

Van Gils Grafstenen Rotterdam worden vanuit Rhoon geleverd. Bij Van Gils Marmer & Graniet nemen wij alle tijd voor u zodat u geen overhaaste beslissing hoeft te nemen. Wij hopen een deel van uw zorgen uit handen te nemen. Wij maken tekeningen van grafmonumenten en vragen de vergunningen aan bij de gemeente.

De grafsteen wordt gemaakt in ons eigen natuursteenbedrijf en wanneer deze gereed is zullen onze vakmensen de grafsteen ook zelf plaatsen op de begraafplaats. Het hele proces van advies tot uitvoering hebben wij in eigen beheer. Zo weet u precies waar u aan toe bent en bent u verzekerd van kwaliteit. Neem contact met ons op voor een nadere toelichting.

Van Gils Marmer & Graniet uit Rhoon komt op de volgende begraafplaatsen in Rotterdam

Gemeentelijke Begraafplaats Crooswijk Kerkhoflaan 1 Rotterdam

Crooswijk is een van de oudste en bekendste begraafplaatsen van Rotterdam en ligt in de gelijknamige wijk Crooswijk. De begraafplaats wordt op Wikipedia beschreven als liggend aan de Rotte. In 1832 in gebruik genomen terwijl het nog niet klaar was, maar door een cholera epidemie was er een grote behoefte aan begraafplekken. Een oude neoclassistische ingang is te bewonderen met veel symboliek van fakkels en kransen op de gietijzeren hekken. Vanaf 1915 is er een nieuwe ingang in gebruik aan de Kerhoflaan. Er is een islamitisch vak op de begraafplaats waar voldaan kan worden aan islamitische wensen.  Crooswijk kent de mogelijkheid van bovengronds begraven. In een soort nis wordt de kist geschoven en dan wordt er een betonnenplaat voorgezet. In Zuidelijke landen zie je deze vorm heel veel toegepast worden. De periode kan men van te voren afspreken. Het minimum is 10 jaar. Er wordt in drie etages hoog kisten bijgezet.  Crooswijk biedt de mogelijkheid tot het bijzetten van een urn in een urnengraf aan. Ook dat gaat voor een bepaalde periode die men nadien ook nog kan verlengen. Er staan verschillende treur bomen op de begraafplaats wilgen iepen en beuken en berken die met hun afhangende takken symbool staan voor verdriet,.

Gemeentelijke Begraafplaats en Crematorium Hofwijk Delftweg 230 3046 Rotterdam

De begraafplaats ligt aan de Delftse Schie en vanuit Rotterdam bezien aan de Delftse kant. Ook de begraafplaats Hofwijk wordt besproken op Wikiperia. Hofwijk is veel nieuwer dan de begraafplaatsen in het centrum van Rotterdam. In 1938 is het aangelegd als begraafplaats voor de toenmalige gemeente Overschie. De begraafplaats is opgehoogd met zand uit de duinen bij Waalsdorp. Over de schie is dat aangevoerd. Er is een algemeen- en een Rooms Katholiek deel en een urnentuin te vinden. En er is een erehof voor militairen die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Er zijn graven te vinden van Anna Blaman, Bep van Klaveren en  Andre van der Louw en Daan Monje.

Gemeentelijke Begraafplaats Zuiderbegraafplaats Slinge 50 3084 EB Rotterdam

In de deelgemeente Charlois is de Zuidbegraafplaats te vinden. In 1927 is het polderland opgespoten en daar heeft men in 1938 een begin gemaakt met de aanleg van een begraafplaats. Door het bombardement van 10 mei in 1940 en de vele dodelijke slachtoffers die daarbij vielen is de begraafplaats vervroegd geopend. Er is een islamitisch gedeelte ingericht in 1971. En er zijn gebieden ingericht voor Soennieten, Chinezen, paistaanse hindoes.

Begraafplaats en Crematorium St Laurentius Nieuwe Crooswijkseweg 123 3034 PN Rotterdam.

Sinds een aantal jaren is begraafplaats St Laurentius een Gemeentelijk Monument in Rotterdam. De begraafplaats ligt midden in de stad in Crooswijk. De begraafplaats heeft een moderne kapel midden op de begraafplaats in gebruik. Deze van origine katholieke begraafplaats is in 1864 gesticht. Was het eerst een buitenplaats met de naam Groenendaal dat werd gelegateerd onder de voorwaarde dat het een begraafplaats zou worden. De begraafplaats heeft een soort kloosterhof een Campo Santo een gallerij zoals je die veel in Italie ziet waar in begraven kan worden.  Vanaf de entree loopt een pad in rechte lijn naar de kapel en vandaar uit straalsgewijs de hoofdpaden. In 1999 kreeg het de naam St Laurentius. Rond 2000 kreeg de architecte Francien Houben de opdracht voor een nieuwe kapel, de oude stond op instorten door de slappe ondergrond. Zij ontwierp de kapel vanuit het visioen dat begrippen omvat als: stilstaan, reflectie en weer doorgaan. Als symbool van het leven dat doorgaat.

Overige begraafplaatsen

  • Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk Charlois
  • Begraafplaats Nederlands Hervormde kerk Hillegersberg
  • Gemeentelijke Begraafplaats Oudeland Oudelandseweg 211 3194 XA Rotterdam Hoogvliet
  • Gemeentelijke Begraafplaats Pernis Ring 548 3195 XT Rotterdam
  • Begraafplaats Nederlands Hervormde Kerk Oud Kralingen

Natuursteen is het materiaal bij uitstek voor grafmonumenten. Natuursteen is erg duurzaam, het blijft ontzettend mooi en is gemakkelijk in onderhoud. Grafmonumenten in Rotterdam leveren wij in verschillende soorten natuursteen, maar het is vooral graniet dat gebruikt wordt voor een grafsteen. Dit komt door de vele positieve eigenschappen en bovendien is graniet leverbaar in veel kleuren en structuren, daardoor is er ontzettend veel mogelijk.

Meer over Rotterdam

Rotterdam is de grootste haven van Europa, het was ooit de grootste ter wereld maar nu moet het 4 Chinese havens voor laten gaan. Door deze havenactiviteiten vormt de stad van oudsher een mengelmoes aan nationaliteiten. Dat zie je ook weer terug op de begraafplaatsen. De stad is de een na grootste stad van Nederland en met 650.000 inwoners een metropool te noemen in de Nederlandse verhoudingen. De naam Rotterdam komt van een dam in de rivier de Rotte. De Nieuwe Waterweg de open verbinding met zee dateert van 1866 tot 1872. Daarna zijn de vele havenbekkens gegraven. Op 10 mei 1940 is de binnenstad geheel verwoest door een Duits bombardement. Die binnenstad  is na de Oorlog voortvarend herbouwd, de Nieuwe Bijenkorf vormde in 1957 een ijkpunt en Rotterdam biedt  Nederland dan ook een staalkaart aan moderne architectuur.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Rotterdam:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Rotterdam?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Rotterdam?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Rotterdam of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Rotterdam.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: