Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Schiedam!

Van Gils Marmer & Graniet levert ook natuursteen grafstenen in Schiedam.

Natuursteen is het materiaal bij uitstek voor grafmonumenten. Natuursteen is erg duurzaam, het blijft ontzettend mooi en is gemakkelijk in onderhoud. Grafmonumenten in Schiedam leveren wij in verschillende soorten natuursteen, maar het is vooral graniet dat gebruikt wordt voor een grafsteen. Dit komt door de vele positieve eigenschappen en bovendien is graniet leverbaar in veel kleuren en structuren, daardoor is er ontzettend veel mogelijk.

Van Gils Marmer & Graniet komt op de volgende begraafplaatsen:

Algemene Begraafplaats Beukenhof

Algemene Begraafplaats Beukenhof in Schiedam ligt aan de Burgemeester van Haarenlaan 1450. De begraafplaats is in beheer bij de uitvaartorganisatie Yarden. Met 40.000 m2 oppervlak kan deze begraafplaats als groot worden omschreven. De naam Algemene Begraafplaats duidt erop dat alle gezindtes en ook niet kerkelijke mensen er van oudsher begraven werden. Na een met monumentale bomen omgeven oprijlaan rijdt men tegen een centrale aula gecombineerd met een crematorium aan. De begraafplaats is vrij formeel in vakken verdeeld die met verharde paden te bereiken zijn. In Schiedam wordt deze begraafplaats omschreven als liggend in een bosrijke omgeving. Terwijl Zuid- Holland nou niet bepaald bekend staat als bosrijke omgeving. Dat bosrijke aanzien wort veroorzaakt door de vele monumentale bomen die er in de loop van de jaren geplaatst zijn. Wat er reglementair toegestaan wordt aan gedenkmonumenten, kunt u het beste opvragen bij Van Gils gedenkstenen Rhoon Noord, die deze uiteraard ook in Schiedam levert.

Rooms Katholieke begraafplaats Schiedam aan de Vlaardingerdijk 50

Aan de Vlaardingerdijk in Schiedam is de voormalige Rooms Katholieke Begraafplaats te vinden. Midden op de begraafplaats staat een kapel die vanaf 1977 niet meer in gebruik was. De algemene begraafplaats heeft de taak van begraven met een katholiek gedeelte overgenomen De eerder genoemde kapel is in 2000 gerestaureerd en nu in gebruik door de Roemeens Orthodoxe parochie. Op 11 maart 1851 werd de katholieke begraafplaats ingewijd. Er was in totaal ruimte voor bijna vierduizend graven. Een deel daarvan was gereserveerd voor priesters en zusters. De begraafplaats kende keldergraven. Het aantal te begraven personen was natuurlijk een veelvoud want in een graf konden meerdere personen begraven worden. Door de grote monumentale bomen die er te vinden zijn is de begraafplaats een groene long in een verder vrij stedelijke omgeving. Voor informatie over de mogelijkheden wat gedenkstenen aangaat kunt u zich in verbinding stellen met de Van Gils gedenkstenen uit Rhoon.

Begraafplaats ook wel Kerkhof Nederlands Hervormde kerk Schiedam Noordeinde 10

Achter de Hervormde Kerk in Schiedam heeft de Protestantse gemeente Kethel te Schiedam aan het Noordeinde een begraafplaats. De huurgraven zijn beschikbaar voor leden van de Dorpskerk. Voor leden van de Ark is er op aanvraag en onder voorbehoud van ruimte de mogelijkheid om ook hier begraven te worden. De begraafplaats wordt beheerd door het college van kerkrentmeesters staat er geschreven. De begraafplaats ligt achter de in laatgotische stijl gebouwde dorpskerk. De kerk is opgetrokken uit baksteen en heeft houten tongewelven. De toren dateert zelfs uit 1300. De kerk komt voor op de lijst van rijksmonumenten. Wat er kan en mag op de begraafplaats voor wat gedenkstenen betreft daarover kan de firma Van Gils uit Rhoon uitstekend voorlichten.

Begraafplaats Rooms Katholieke Kerk Jacobus Schiedam aan de Kerkweg

Al in 1225 was er een Rooms Katholieke kerk gevestigd  later overgenomen door de Hervormde Gemeente Kethel en Spaland. In 1648 creëerde een pastoor een schuilkerk. Aan de overkant van die schuilkerk werd in 1888 de huidige Jacobuskerk gebouwd. Toen is ook de kleine begraafplaats met de oudste datum van overlijden van 1885 gesticht De met heggen omzoomd rechthoekig terrein omvat de begraafplaats. De begraafplaats is overzichtelijk ingericht alle gedenkstenen zijn op dezelfde manier geplaatst alsof het om gelovigen in een kerkgebouw gaat. Het midden gedeelte van de begraafplaats biedt meer dan genoeg mogelijkheden tot de uitgifte van nieuwe graven. De begraafplaats is afgesloten met een hek en omgeven met beukenbomen die hun takken als een soort treurbeuken laten hangen. Naast de begraafplaats is een ontmoetingscentrum gelegen. Dit ontmoetingscentrum is gevestigd in een oude paardenstal. De paters Salesianen organiseerden er activiteiten voor jong en oud. Nu wordt dat door vrijwilligers gedaan.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Schiedam:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Schiedam?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Schiedam?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Schiedam of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Schiedam.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: