Van Gils Marmer & Graniet levert ook grafstenen in Spijkenisse!

Van Gils Marmer & Graniet levert ook natuursteen grafstenen in Spijkenisse.

Natuursteen is het materiaal bij uitstek voor grafmonumenten. Natuursteen is erg duurzaam, het blijft ontzettend mooi en is gemakkelijk in onderhoud. Grafmonumenten in Spijkenisse leveren wij in verschillende soorten natuursteen, maar het is vooral graniet dat gebruikt wordt voor een grafsteen. Dit komt door de vele positieve eigenschappen en bovendien is graniet leverbaar in veel kleuren en structuren, daardoor is er ontzettend veel mogelijk.

Van Gils Marmer & Graniet komt op de volgende begraafplaatsen:

Oude Algemene Begraafplaats “Vredehof” Vredehofsstraat 36

Omgeven door vele monumentale bomen vinden we aan de Vredehofstraat de gelijknamige begraafplaats Vredehof. Het gaat hier om een algemene begraafplaats waar iedereen ongeachte geloof of herkomst begraven kon worden. Er wordt sinds 1997 niet meer begraven op deze begraafplaats. Inmiddels hebben we het hier over de gemeente Nissewaard waar Spijkenisse deel van uit maakt. Uit de naam Oude Algemenen Begraafplaats kunnen we opmaken dat het hier om een historische begraafplaats gaat die al jaren bestaat. De Historische vereniging Spijkenisse verzorgt zelfs rondleidingen over de begraafplaats waar verhalen over markante Spijkenissers, flora en fauna aan bod komen. Vredehof is een kleine intieme begraafplaats, maar zij speelt wel een rol in de dodenherdenking van Wereldoorlog II die elk jaar plaatsvindt.

Voor actuele begraaf mogelijkheden  moet men naar De Algemene begraafplaats de Ommering. Uiteraard kan de firma Van Gils natuursteen onderhoudswerkzaamheden verrichten aan gedenkstenen als daar behoefte aan is.

Algemene Begraafplaats “De Ommering” Oprelseweg 1 3202 LD

Op deze grote gemeentelijke begraafplaats liggen ongeveer 3000 personen begraven. In een groene omgeving op een van de mooiste plekjes van Spijkenisse, ligt deze begraafplaats. Het is een van de begraafplaatsen van de Gemeente Nissewaard. Daar valt Spijkenisse inmiddels onder. Het beheer wordt gevoerd door de Afdeling Stadsbeheer in Spijkenisse. Naast de begraafplaats is ook een Crematorium te vinden, dat wordt beheerd door Stichting Crematorium De Ommering. Bij het Crematorium bevinden zich urnenmuren en strooivelden. Bij de begraafplaats gaat het om een vrij moderne relatief recentelijk in 1972 aangelegde begraafplaats. Op de begraafplaats kan iedere inwoner of zij die behoord hebben tot de inwoners van Spijkenisse of die in Spijkenisse zijn overleden begraven worden. Van Gils Natuursteen levert gedenkmonumenten op deze begraafplaats en kan u met raad en daad terzijde staan over de mogelijkheden die er ter plaatse zijn.

Heeft u een vraag over onze gedenkstenen in de Spijkenisse:

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte levertijd grafstenen Spijkenisse?

De levertijd is 6 tot 8 weken voor de voorraad monumenten.
De levertijd is 14 tot 16 weken voor exclusieve monumenten.

Plaatsen jullie in heel Nederland?

Wij plaatsen niet in heel Nederland. Zie ons Werkgebied

Moet ik een vergunning aanvragen in Spijkenisse?

Nee, dat regelen wij voor u. Wij zullen bij de gemeente Spijkenisse of de beheerder van de begraafplaats de vergunning aanvragen. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn voor de rechthebbende van het graf.

Hoe komt mijn tekst op de steen te staan?

Op de standaardseries is dat altijd een ingegraveerde letter. (gezandstraald) Op de exclusieve monumenten kunt u voor meerdere types kiezen, ingegraveerd en opzet letters zoals bronzen of RVS bijvoorbeeld.
Met de door u opgegeven tekst maken wij een indeling die wij met u overleggen. Hier ontvangt u per mail een proefdruk van waarin u eventuele wijzigingen kunt aangeven.

Krijg ik garantie op de grafsteen?

Op het graniet bieden wij 30 jaar garantie.
Op de beton fundering bieden wij 20 jaar garantie.
Op voeg- en metselwerk bieden wij 8 jaar garantie.
Op gelakte letters bieden wij 5 jaar garantie op een staande steen en op de liggende stenen 2 jaar. Bij lichte kleuren natuursteen is er een kans dat er vlekken ontstaan, dit valt niet onder onze garantie voorwaarden.

Moet ik een monument kopen via de uitvaartondernemer?

Nee, de uitvaartondernemer heeft een ander vak: het verzorgen van de uitvaart.
Monumenten en bloemstukken worden ingekocht bij vakmensen.
Je kunt ook een monument direct kopen bij een natuursteenbedrijf Spijkenisse.
Daar is veel keus tegen scherpe prijzen en de vakmensen kunnen u goed informeren.

Heeft u een vraag of wilt u een offerte aanvragen: